Platform on production and process automation
Food Tech Event 2025 hét trefpunt voor innovaties in voedselproductie en -verwerking

Food Tech Event 2025 hét trefpunt voor innovaties in voedselproductie en -verwerking

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabanthallen staat in de startblokken om te beginnen. Opnieuw vormt deze vakbeurs, bekend als de one-stop-shop voor voedselproductie en -verwerking, het centrale punt waar de nieuwste technologieën en innovaties op dit gebied samenkomen.

Van productieapparatuur en kwaliteitscontrole tot slimme verpakkingsoplossingen en klimaatbeheersing: het Food Tech Event biedt bezoekers een relevanter programma en levendigere beursvloer dan voorgaande edities. Het evenement geeft een compleet overzicht van de nieuwste technologieën, systemen en diensten die bijdragen aan een efficiëntere, duurzamere en innovatievere voedselproductie.

De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling”
Food Tech Event

Zes centrale thema’s

Bezoekers ontdekken verschillende technische en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en -verwerking in sectoren als vlees, vis, zuivel, brood en AGF. Gedurende twee dagen ontdekt men slimme oplossingen voor ondernemers, managers en technici in de food- en beveragesectoren gebaseerd op de volgende thema’s: productieapparatuur, kwaliteitscontrole, engineering, (hygiënisch) ontwerp, verpakken & labelen, opslag en voorraadbeheer en klimaatbeheersing.

Meer dan 120 exposanten en 20 live demonstraties, inclusief primeur complete foodproductielijn in actie

Op de beursvloer presenteren ruim 120 bedrijven, organisaties en kennisinstellingen hun nieuwste oplossingen voor voedselproductie en -verwerking. De thema’s variëren van mengen en samenstellen tot verpakken, reinigen, hygiënisch ontwerp en voedselveiligheid.

Een vast onderdeel op de beurs zijn de demopleinen, waar bezoekers live demonstraties van machines kunnen bijwonen. Ruim 20 demonstraties zijn dit jaar live te ontdekken op deze, verschillende demopleinen. Nieuw dit jaar is een complete foodproductielijn in actie, gepresenteerd door onder andere Handtmann Benelux, Multivac en Bakker Machinebouw. Daarnaast is er een speciale cobot area, waar demonstraties worden gegeven over de inzet van collaboratieve robots in voedselverwerkende omgevingen. Onder meer zijn de volgende partijen te vinden met innovaties als:

  • IPSanders presenteert de SKF Food Line-kogellagers voor het verlagen van verontreinigingsrisico’s.
  • The Climate Cube laat bezoekers kennismaken met een energie-efficiënt HVAC-systeem voor een optimaal binnenklimaat.
  • ICA Group demonstreert de HERO21 UV-C Desinfectierobot, die UV-C-technologie combineert met mobiele robotica voor autonome desinfectie van ruimtes.
  • Handtmann Benelux toont in samenwerking met Romias Robotics de UniFlex en Vacuümvulmachine voor gewichtsnauwkeurige dosering van onder andere sauzen, saladecups en banketproducten.
  • VSD Food Machinery presenteert innovatieve rook- en reinigingsoplossingen, waaronder een geautomatiseerd CIP-systeem met robot-trolley voor volledige reiniging van rook-, kook- en grillkasten.

First highlights are out!

Met nog zo’n 6 weken te gaan, kan organisator Mikrocentrum al een aantal mooie highlights aankondigen.

Eerste highlights op woensdag 14 mei:

  • Keynote door Tijs Roeland, Manager Techniek & Projecten bij CONO Kaasmakers over duurzame verandering
  • Paneldiscussie o.l.v. EVMI en partners
  • Casepresentatie door Sjoerd Heuft (Equans) over OT/IT-integratie bij koekfabrikant Verkade
  • Seminar door Water Alliance: Food is niets zonder water, met o.a. Watter, Colubris Cleantech, Colsen en Normec Kalsbeek

Eerste highlights donderdag 15 mei:

  • Keynote door Johan Vermeulen, Vencomatic Group, over in-ovo geslachtsbepaling met MRI & AI
  • Seminars van Vakblad Voedingsindustrie, o.a. over brandveiligheid en slimme inzet van AI
  • Keynote van Verstegen Spices & Sauces over de combinatie van technologie en intrinsieke motivatie voor duurzame impact
  • NVC en EVMI presenteren verpakkingsinnovaties binnen voedselverwerkende omgevingen

Collaborative partners

Het Food Tech Event wordt georganiseerd door Mikrocentrum, in samenwerking met onder andere: OSV Netwerk, FME, Samen Tegen Voedselverspilling, Wageningen University & Research, GMV, Machevo & Ault, NVC, Koninklijke Metaalunie, NVVL, Foodpolicy, EHEDG, FNLI, HDN, Water Alliance, Next Tech Food Factories en DMFI.

Food Tech Event gratis bezoeken

Heb je behoefte aan inspiratie, kennis of praktijkvoorbeelden om jouw voedselproductie- en verwerkingslocaties te optimaliseren? Alles wat hierbij komt kijken en wat je nodig hebt om dit te verbeteren, vind je op het Food Tech Event. Jouw bezoek is op beide dagen gratis.

"*" indicates required fields

Send us a message

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten